Μικρό αλλά, όμορφο.

Η περιοχή Μύλοι Αργολίδας, είναι ένα μέρος που συνδυάζει θάλασσα, ποταμό και δεκάδες θεόρατα δέντρα. (Θα τα δεις παρακάτω…) Η παραλιακή περιοχή των Μύλων είναι ιδανική για φυσιολάτρες που θέλουν να βρεθούν εκεί, εύκολα με το όχημά τους. Αν έχεις δύο τρεις ώρες ελεύθερες, η βόλτα εκεί αξίζει.

Διαθέτει ξενοδοχεία και τουριστικά δωμάτια, ταβέρνες με φρέσκο ψάρι αλλά και ψησταριές κάτω από πλατάνους, ιδανικές για καλοκαιρινό σουβλάκι με την παρέα σας. Το σημείο λόγω των ανέμων ειδικά προς το τέλος κάθε καλοκαιριού αγαπιέται από πολλούς τουρίστες για surfing.

Εντάξει, πριν πας για φαγητό θα σε ανταμείψει το φυσικό τοπίο.

Μύλοι Αργολίδας, Βράδυ

Το βράδυ

Ξεκινάμε με μία βραδινή φωτογραφία από το λιμανάκι των Μύλων. Εκεί μπορείς να περπατήσεις μέχρι τον φάρο, να φας το ψάρι σου και να έχεις θέα το Ναύπλιο αλλά σίγουρα περισσότερη ηρεμία.

και την ημέρα...

και κάπως έτσι δείχνει την ημέρα. Περπατάς χαλαρά κάτω από τα πλατάνια, μιλάς με τους ψαράδες και μετά τον φάρο, έχει και παραλία και μετά την παραλία έχει και ποταμάκι και πάει λέγοντας. Μη ξεχνάς ότι η περιοχή λέγεται και Λέρνη.

Λερναία Ύδρα

Ο θρύλος

Εδώ, επίσης κατά τη μυθολογία, ζούσε και η Λερναία Ύδρα (το τερατόμορφο μυθικό έλος) που με πυρκαγιές και επιχωματώσεις «σκότωσε» ο Ηρακλής αλληγορικά και αποξήρανε τη περιοχή, στον δεύτερο από τους άθλους του.

Η Λέρνη

Αναφέρεται άλλοτε ως ποταμός, άλλοτε ως πηγή και άλλοτε ως λίμνη (και συνεκδοχικά ως πεδιάδα) και έδωσε την ονομασία της σε ολόκληρη την περιοχή. Από την πηγή Λέρνη πήγαζε ο ποταμός Ποντίνος, παράλληλα σχεδόν προς τον Αμυνωνή εκβάλλοντας στη παρακείμενη θάλασσα μετά από ρου μικρού μήκους.

Παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Μύλων

Αν και πλέον εγκαταλελειμμένος, ο σταθμός των Μύλων βρίσκεται εκεί για να σου θυμίσει ιστορίες από το παρελθόν, τότε που τα βαγόνια του μετέφεραν εμπορεύματα και μαθητές. Το φυσικό τοπίο με τα δέντρα είναι ικανό σε ταξιδέψει, μιας και το ύψος τους είναι πραγματικά θεόρατο.

Ευκολία πρόσβασης με όχημα 100%
Κοντινή Στάθμευση 90%
Κοντινά Εστιατόρια 90%
Οργανωμένη Παραλία 20%
Βόλτα στην Αργολίδα

Η σειρά γυρισμάτων «Βόλτα στην Αργολίδα» του http://visitargolida.com περιλαμβάνει σημεία, περιοχές και θεματολογία από ολόκληρη την Αργολίδα. Αυτό το mini documentary περιλαμβάνει μια εναλλακτική περιήγηση στο προπύργιο της Ακροναυπλίας με τα πέντε κανόνια (Ναύπλιο).

Visitargolida.gr

Περιπλανόμαστε σε κάθε γωνιά της Αργολίδας και αιχμαλωτίζουμε τη στιγμή.

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Μύλοι

GPS:

37.5560118902, 22.7168313828