Σημείο "κλειδί"

Κάθε σημείο αυτής της πόλης έχει το δικό του ενδιαφέρον, τη δική του ιστορία. Εδώ όμως μπορεί κανείς να αντιληφθεί πολλά σημαντικά κομμάτια του παζλ αυτής της πόλης. Ο προμαχώνας «Πέντε αδέρφια» είναι ο μόνος εναπομείναντας της Ακροναυπλίας.

Το σημείο ονομάστηκε έτσι καθώς υπήρχαν 5 ίδια μεγάλα κανόνια που προστάτευαν την είσοδο στο λιμάνι. Λίγο πιο δίπλα υπάρχει και ο πρώτος φοίνικας που φύτεψε ο ίδιος ο Ιωάννης Καποδίστριας (πρωην οικ. Θ.Κωστούρου).

Παιδιά, νιόπαντροι, οικογένειες... Αν δε βγάλεις selfie εδώ, δεν έχεις έρθει στο Ναύπλιο.

Το Μπούρτζι

Το βλέπεις με την πρώτη ματιά. Το ενετικό φρούριο «Μπούρτζι» χτίστηκε το 1471 πάνω στο μικρό νησάκι. Τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας αυτό χρησιμοποιείτο για τη διαμονή του δημίου. Έχουμε ετοιμάσει ξεχωριστό Post, για αυτό το ξεχωριστό μέρος. Μπορείτε να το δείτε -αργότερα- μπαίνοντας εδώ γιατί κατά βάθος, εδώ θα μιλήσουμε για την Ακροναυπλία.

Αγκαλιά με την φωτογραφική

Ηλιοβασίλεμα

Τα κανόνια είναι μοναδικό μέρος για να απολαύσετε και να απαθανατίσετε το ηλιοβασίλεμα.

Οι Χειμερινοί...

Αν είσαι από τους τολμηρούς, εδώ θα βρεις παρέα χειμώνα-καλοκαίρι για μπανάκι.

Οι Μπανιέρες

Ακριβώς κάτω από τα κανόνια βρίσκονται οι  «Μπανιέρες». Μια αντισυμβατική παραλία στη σκιά των επιβλητικών τειχών. Το σημείο αποκαλούν οι ντόπιοι και ως «Όμιλο» λόγω συναφούς χρήσης από τον ναυτικό όμιλο της περιοχής.

Βόλτα στην Αργολίδα

Η σειρά γυρισμάτων «Βόλτα στην Αργολίδα» του http://visitargolida.com περιλαμβάνει σημεία, περιοχές και θεματολογία από ολόκληρη την Αργολίδα. Αυτό το mini documentary περιλαμβάνει μια εναλλακτική περιήγηση στο προπύργιο της Ακροναυπλίας με τα πέντε κανόνια (Ναύπλιο).

Visitargolida.gr

Περιπλανόμαστε σε κάθε γωνιά της Αργολίδας και αιχμαλωτίζουμε τη στιγμή.

Άλλα κοντινά αξιοθέατα 80%
Κοντινές Τουριστικές Επιχειρήσεις 90%
Ευκολία πρόσβασης με όχημα 100%
Κοντινή Στάθμευση 80%

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Κανόνια Αργοναυπλίας, Ναύπλιο

GPS:

37.5654017, 22.7931919