Κάτι παραπάνω από πόλη

Τα σοκάκια του Ναυπλίου είναι εκεί για να σε ταξιδέψουν λίγο πιο μακρυά. Θα μπορούσαν να ανήκουν σε κάποιο νησί του Αργοσαρωνικού ή ακόμα και των Κυκλάδων.

Ειδικά την περίοδο του χρόνου μετά την άνοιξη, οι μπουκαμβίλιες ανθίζουν δημιουργώντας ονειρικές αψίδες, ενώ κάθε μπαλκόνι, κλασικό ή σύγχρονο έχει μια μικρή ή μεγαλύτερη πράσινη πινελιά.

Σίγουρα έχεις κάνει βόλτα με καλή παρέα στα σοκάκια του Ναυπλίου. Και αν δεν το έχεις κάνει, ώρα να βρεις την ευκαιρία.

Και χαμηλά και ψηλά

Τα σοκάκια της πόλης είναι κατά βάση κάθετες γραμμές που οδηγούν άλλες στο λιμάνι και άλλες στην πλατεία Συντάγματος και την Ακροναυπλία. Φυσικά σε διάφορα επίπεδα. Τα ψηλά είναι για εκείνους που έχουν όρεξη για περπάτημα. Η θέα όμως θα σας ανταμείψει. Πόσο μάλλον αν ανεβείτε και στο Παλαμήδι. Αλλά αυτό θα το δούμε σε άλλο post. Εδώ μιλάμε για τα σοκάκια μας.

Αγκαλιά με την φωτογραφική

Φάση Instagram

Το περπάτημα για εσένα που απαθανατίζεις παλιά παραθυρόφυλλα, γατιά πίσω από γλαστράκια, πολύχρωμα λουλούδια και νεοκλασικά, θα είναι απόλαυση. Στα στενά θα βρεις όλα αυτά και πολλά περισσότερα, που από εποχή σε εποχή αλλάζουν και φαίνονται κάθε φορά διαφορετικά, έτσι ώστε πάντα να ανακαλύπτεις και κάτι νέο.

Φάση ξεκούραση

Αν πάλι ήρθες μόνο για ξεκούραση όλες αυτές οι εικόνες θα σε ανταμείψουν, ενώ μικρά μεζεδοπωλεία και όμορφα cafe είναι σταθερές αξίες για εσένα που η ξεκούραση συνοδεύεται με καλό φαγητό και καλή παρέα. Κάνε την έρευνά σου και βρες αυτό που σου ταιριάζει, σε στυλ και Budget.

Η καλύτερη εποχή

Δύσκολη ερώτηση αλλά βρήκα εύκολη απάντηση. Ξέρεις τι τύπος είσαι. Άρα γνωρίζεις και ποια εποχή είναι καλή για σένα. Το Ναύπλιο αποτελεί κοντινό προορισμό για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Γεγονός που σημαίνει ότι 3ήμερα, γιορτές, αργίες και φυσικά το καλοκαίρι έχει αρκετό -μάλλον πολύ- κόσμο με ότι συνεπάγεται αυτό. Αν δε θες να σε ενοχλήσει κανείς, οι μήνες μετά το καλοκαίρι όπως και αυτοί στις αρχές του χρόνου είναι εδώ για σένα που θέλεις να δεις το μέρος με ηρεμία, να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να επιστρέψεις πίσω με δυνάμεις.

Άλλα κοντινά αξιοθέατα 40%
Κοντινές Τουριστικές Επιχειρήσεις 100%
Ευκολία πρόσβασης με όχημα 70%
Κοντινή Στάθμευση 30%
Βόλτα στην Αργολίδα

Η σειρά γυρισμάτων «Βόλτα στην Αργολίδα» του http://visitargolida.com περιλαμβάνει σημεία, περιοχές και θεματολογία από ολόκληρη την Αργολίδα. Αυτό το mini documentary περιλαμβάνει μια εναλλακτική περιήγηση στα πολύχρωμα, παραδοσιακά και παραμυθένια σοκάκια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. Αναπαλαιωμένες οικίες, παλαιά αρχοντικά, γραφικά εκκλησάκια, πλακόστρωτα στενά. Έτοιμοι για βόλτα;

Visitargolida.com

Περιπλανιόμαστε σε κάθε γωνιά της Αργολίδας και αιχμαλωτίζουμε τη στιγμή.

Επιμέλεια: Νανόπουλος Αναστάσιος

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Ναύπλιο

GPS:

37.565813137, 22.7982963673